CGHA team is conducting extensive research to develop the 2022 edition conference agenda. The full agenda will be announced soon.  Should you have any questions on the agenda or interest in speaking opportunities, please contact the Project Producer Holnam Sha (holnam@leader-associates.com)

Image by Shapelined

2021 AGENDA OVERVIEW

DAY - 1

08:00 - 09:00 (60 mins)

Registration & Arrival Break

09:00 - 09:05 (5 mins)

Welcome Address by Leader Associates

09:05 - 09:10 (5 mins)

Opening Statement by Chair

The Outlook of Australia Green Hydrogen in 2022

09:10 - 09:25 (15 mins)

[Keynote] A Snapshot of Australia’s National Hydrogen Strategy

09:25 - 10:10 (45 mins)

[Keynote] Key Policies/Program/Initiatives by States

  • Exploring the NSW Hydrogen Strategy - capitalize on its natural strengths.

  • Establishing a blueprint for an emerging renewable hydrogen industry in Victoria

  • How South Australia is accelerating Its Hydrogen Economy

10:10 - 11:00 (50 mins)

[C-Suit Panel] Status and Prospects- Accelerating the Uptake of Green Hydrogen in the APAC region

  • Providing large-scale renewable hydrogen export to the Asian markets

  • What’s the best production pathways and technologies that are capable of producing clean hydrogen

  • Global trends and opportunity that will shape Australia’s hydrogen industry

Coffee Break & Exhibition Tour

11:30 - 12:20 (50 mins)

[Panel] Fostering International Collaborations to Strengthen Australia’s Hydrogen Supply Chain

Production, Transport , and Storage

14:00 - 14:50 (50 mins)

[Panel] Creating Supportive Regulatory Landscape for Australia’s Hydrogen Roadmap

  • Updates on federal and states’ key policies supporting the hydrogen Industry

  • Estimating the amount of subsidy and investment required for scale-up

  • Ensuring a fit-for-purpose regulatory environment

  •  Identifying the industry’s future infrastructure needs

14:50 - 15:40 (50 mins)

[Panel]Pathway Towards Achieving Cost Competitiveness for Green Hydrogen in Australia

15:40 - 16:05 (25 mins)

[Keynote] Innovative Green Hydrogen Solutions Showcase

Coffee Break & Exhibition Tour

16:35 - 17:25 (50 mins)

[Panel] Enabling Infrastructure For Hydrogen Production and Export at Scale

  • Determining the existing gaps and future opportunities in the supply chain

  • Where infrastructure investment should be prioritized

  • An overview of the National Hydrogen Infrastructure Assessment

17:25 - 17:50 (25 mins)

[Keynote] Exploring leading Carbon Capture and Storage Technologies

17:50 - 18:10 (30 mins)

[Keynote] Effectively Blending Hydrogen into Australia’s Gas Networks

18:10 - 18:15 (05 mins)

Closing Address by Chair

DAY - 2

09:00 - 09:10 (10 mins)

Opening Address by Chair

Investment and Commercialization

09:10 - 10:00 (50 mins)

[Panel] Bankability & Crediability - Financing Australia’s Green Hydrogen Industry in 2022

  • Emerging financing options and institutional support

  • Addressing financial and commercial risks to make projects bankable

  • What’s needed to boost investment in green hydrogen?

  • How can financiers get involved - perspective of early investors

10:00 - 10:50 (50 mins)

[Panel] Key Considerations to Make Green Hydrogen Commercially Viable in Australia

  • How to establish a commercial hydrogen production and export industry

  • How to help hydrogen market applications reach commercial readiness

  • Analyzing the five most commercially viable sectors in hydrogen industry

  • Making the economics work and finding the business case to invest

Coffee Break & Exhibition Tour

11:20 - 11:40 (20 mins)

[Keynote] A Deep Dive into Australia’s Hydrogen Hubs

11:40 - 12:05 (25 mins)

[Keynote] Reserve for Sponsor

Hydrogen Tomorrow: Export, End Uses, Innovations

14:00 - 14:50 (50 mins)

[Panel] Facilitating Australia’s Race to Become a Major Hydrogen Exporter Globally by 2030

  • Establishing a hydrogen-ready supply chain

  • What’s the best policy and regulation that will support the hydrogen export

  • How to overcome the cost and challenges of transporting hydrogen in long-distance

14:50 - 15:40 (50 mins)

[Panel] From Supply to Demand - Exploring Cutting-edge Technologies to Ramp up Green Hydrogen Output

  • Solutions to prevent energy loss when converting renewable energy into hydrogen

  • How to incorporate electrolyzers into energy systems

  • Opportunities for hydrogen technology development in the future

Coffee Break & Exhibition Tour

16:10 - 17:00 (50 mins)

[Panel] Towards the Future: Tapping hydrogen’s Potential in Diversified Emerging Uses

17:00 - 17:25 (25 mins)

[Keynote] High-tech Application in Green Hydrogen Supply Chain

17:25 - 17:45 (20 mins)

[Keynote] Driving Decarbonization - Integrating Hydrogen into Australia’s Mining Sector

  • Hydrogen has risen to dizzy heights in recent years as a promising zero-carbon fuel across the world, and although many hydrogen energy systems are in the demonstration phase, the mining sector is set to be an early adopter. This session brings together both mining giants and leading hydrogen technology providers to comprehensively discuss its current application to the resources sector and other heavy industries, as well as the future opportunities for hydrogen in mining.

17:45 - 17:50 (5 mins)

Closing Address

DAY - 3

Green Hydrogen Innovation Day - Technology & Integration

09:30 - 10:20 (50 mins)

[Keynote]Large-scale Electrolysis: Incorporating Clean Hydrogen into the Renewable Energy Mix

10:20 - 11:00 (40 mins)

[Technical Box + Q&A] Leading Hydrogen Technologies & Solutions Showcase

  • Technical Box 1:  (Reserved for Sponsor)

  • Technical Box 2:  (Reserved for Sponsor)

Coffee Break & Exhibition Tour

11:30 - 12:20 (50 mins)

[Panel] Becoming a global Front Runner in Green Hydrogen: What Emerging Technologies Are Required?

  • Maximizing the output of hydrogen production

  • Identifying the best options on hydrogen storage and carrier

  • Opportunities and challenges for hydrogen technology development

  • Discovering cutting-edge solutions for cost reduction

  • Assessing the commercial impact of embracing net-zero technologies

12:20 - 12:25 (5 mins)

Closing Address