top of page

Youth Program
Investing in Future Energy Leaders

Youth Program

Youth Program

“Youth Program” Open Room

Introduction:
There is a growing consensus that Diversity and Inclusion are the keys to a sustainable energy industry. Thereinto, it's believed that young people’s talents are the foundation of the future. With such a philosophy, the "Youth Program" is instituted to provide an opportunity for early experts and entrepreneurs to showcase themselves and to connect, engage and energise the industry.

On-site Procedure: 
Date: 25 July 2023
Time: 11:00-12:30 (90 minutes)
Venue: Room 203, Level 2, Convention Centre, Melbourne Convention, and Exhibition Centre
Admission: Free Entrance for all sponsors, speakers, delegates, and visitors

Theme: Optimization of Australia’s Energy System with Wind and Hydrogen

Form: Competition

Rules: The competition is open to all young people at the University including university students and early career researchrs (within 3 year after PhD graduation), etc. It needs to be registered as a group (2~10 people) before 31 May 2023. The whole process will go through two rounds of selection. The first edition of the entries needs to be submitted before 20 June. During this phase, your portfolio or idea needs to be presented on no more than 3 pages (Text, Design, Schematic, Illustration). The organiser will make a pre-selection during 21-30 June and select three groups, which will be invited to do an on-site presentation where the final place will be decided by live judges.

Timeline:

Registration time: 1 Feb 2023 - 31 May 2023

First-edition submission time: 20 June 2023

Pre-selection time: 21 June - 30 June 2023

Live Final: 25 July 2023

Live Final Agenda

11:00 - 11:05

05 mins

Introduction

11:05 - 11:25

20 mins

Group 1

11:25 - 11:30

05 mins

Q&A

11:30 - 11:50

20 mins

Group 2

11:50 - 11:55

05 mins

Q&A

11:55 - 12:15

20 mins

Group 3

12:15 - 12:20

05 mins

Q&A
bottom of page